sunnuntai 23. syyskuuta 2012

PK-MESTIKSET MERIKARVIALLA

Lauantaina 22.9.2012 ratkottiin Hovawarttien PK-lajien mestaruudet Merikarvialla.
Olimme Akun kanssa ilmoittautuneet viesti kokeeseen tavoitteena koulutustunnus VK1.
Viestillä ei meidän lisäksi ollut kuin yksi koirakko, voittajaluokassa kisaava viimevuoden PK-mestri Gini.

Viesti koirien aamu alkoi tottiskentältä. Järjestäjien aikataulu petti hiukan heti aamusta ja jouduimme vähän turhan pitkään odottelemaan aloitusta mutta aika hyvin sain Akun vireen pidettyä yllä. Arvonnassa saimme numeron yksi eli oli meidän vuoro aloittaa liikkeet Ginin mennessä paikka makuuseen.

Aku teki töitä melkolailla omalla tasollaan. Seuraaminen oli suht normaalia koe suorittamista eli hieman väljää ja välillä täytyi hiukan vilkuilla sivuille. Seuraamiskaavion ällässä ei tehnyt vaadittavaa istumista ja henkilöryhmässä jouduin antamaan lisäkäskyn kun meinasi lähteä häröilemään.
Liikkeestä istumisessa pysähtyi hyvin, istui mutta valui siitä vielä maahan. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo oli meidän mittarilla hyvä. Tämä on sellainen liike josta tuskin koskaan tulemme parempaa saamaan. Maahan meno on hieman hidas, myönnetään. Mutta kun tuomari sanoo että luoksetulon pitäisi olla vielä voimakkaampi ja nopeampi loppuunasti, niin tähän emme pysty :) Jos Aku tulee tuolla vauhdilla yhtään lähemmäksi niin ohjaajan on väistettävä :D
Tasamaa nouto oli kesän vaikeuksiin nähden ihan hyvä suoritus mutta hyppynoudossa Aku kiersi esteen takaisin tullessa eikä ottanut oikeaa luovutusasentoa. Estenouto sujui taas ihan normaalisti, tuomarin kommenteilla (saisi mennä vielä nopeammin/voimakkaammin, pitää kapulaa rauhallisemmin ja luovuttaa vielä lähempää/suorempaan).
Eteenlähetyksen eteenmeno ei ollut vauhdillisesti ihan parasta Akua mutta koira kuuitenkin eteni suoraan tarvittavan matkan ja mikä parasta meni ensimmäistä kertaa elämässään eka käskystä maahan, tosin hieman hitaasti tietysti :)
Paikallamakuussa ei ollut ongelmia. Näin ollen yhteispisteet päivän suorituksesta meille hyvät 72p, JEE MAHKUT TULOKSEEN SÄILYIVÄT !

Seuraavaksi piti mennä esineruutuun mutta viimehetken muutoksella lähdettiinkin viestiradalle. Siinä sitten koiralle PK-liivit päälle viestipanta kaulaan ja A-pään ohjaaja teki viimehetken hetsaukset. Koiran kuljetus kilometrin päähän B-pisteelle, lähtöaikalippu viestipantaan ja odottamaan omaa vuoroa. Viestissä ylemmän luokan koirat juoksee aina ensin joten Gini aloitti ja Akun vuoro oli 3 minuuttia sen jälkeen. Aku oli kokoajan varsin tarkkaavainen ja selvästi tiesi mitä oltiin tekemässä. Odottaessaan omaa vuoroaan lepopaikallaan katse oli kokoajan menosuuntaan ja Ginin lähtiessä matkaan pääsi muutama piippaus "joko on mun vuoro". Kun tuomari ilmoitti meille lähtöön 1 minuutti, olimme siirtyneet seurautus viivalle. Aku oli selvästi vireessä katse tiukasti oikeaan suuntaan. Jos joku olisi tässävaiheessa kysynyt että juokseeko, olisin voinut lyödä Lempääläisen paritalonpuolikkaan vetoa että juoksee :) Onneksi ei kysynyt ! Seuraamispätkällä (n.25m) tapahtui jotain käsittämätöntä, koiran vire hajosi totaalisesti. Aku haisteli maata eikä reakoinut pysäytys käskyyn lähtöviivalla, jouduin komentamaan uudelleen viereen. Odotti kyllä kiltisti tarvittavan puoli minuuttia mutta lähtökäskyn saatuaan löi taas nenän maahan ja jäi pyörimään siihen parin metrin päähän. Uudella käskyllä jolkotteli n.50m eteenpäin pyörähti ympäri ja palasi lähtöpisteelle. Se kisa oli sitten siinä :(

Gini juoksi urheasti kaikki tarvittavat matkat, yhteensä 7,2km. Radan loppuosa oli erittäin haastava ja koira olikin silminnähden puhki mutta sitkeys palkittiin ja Gini pokkasi toisena vuotena peräkkäin sekä viestimestaruuden että koko PK-mestaruuden. Ginin juostua sain tuomarilta luvan yrittää juoksuttaa Akun maaliin. Lähetin koiran C-pisteeltä (1,3 km). Seuraaminen ok, odotus ok, lähetys ja koiramatkaan ilman ongelmia :) TÄH ! En edelleenkään ymmärrä mitä siinä koe lähetyksessä tapahtui. Koira on fyysisesti riittävän hyvässä kunnossa se selvästi tiesi mitä oltiin tekemässä mutta jotain tapahtui, MITÄ ?

Esineruutuun emme enää osallistuneet. Esineruudussa oli monella koiralla ollut suuria vaikeuksia löytää esineitä. Moni voittajaluokan koira jäi ilman tulosta esineruudussa ja Ginikin nosti vain yhden esineen ?!

No yksi asia on varma. Vaikka lauantaina metsässä olin valmis polttamaan viestivermeet niin tähän tätä ei jätetä. Nyt reenataan loppusyksynä se mitä kelit vielä sallii ja keväällä yritetään uudelleen tämän haastavan lajin valloitusta :D Tästä tuli nyt lisää materiaalia työstettäväksi henkisen valmennuksen viikonloppuun 2.-4.11.-12

Ei kommentteja: