tiistai 24. marraskuuta 2015

TERVEYS TIETOJA

Hätäsimmät onkin jo ollut huolissaan että missä ne tulokset viipyy. Aika vähän siirty ja piti käydä tänään vielä uudestaan mutta nyt on tuloksia tai sitten ei ?

Yleistutkimus: Syke 82/min, normaalit sydänäänet. Normaalit hengitysäänet. Reisipulssi seuraa sykettä normaalisti ja tuntuu voimakkaalta. Imusolmukkeet normaalit. Vasen ylä p4 poskihammas etupinnaltaan kulunut/murtunut ja ien vetaytynyt ja tulehtunut, suositellaan hampaan poistoa. Samanlaiset muutokset mutta lievemmät oikealla, suositellaan hammasröntgenkuvausta.

Ultrattiin vatsaontelo: maksa normaalikokoinen ja kaikuinen, tasarakenteinen, pernaa heikkokaikuisempi. Sappirakko kirkas ei sakkaa. Perna normaalirakenteinen. Munuaiset normaalit ja saman kokoiset keskenään. Munuaisaltaat ei laajentuneet. Vasen lisämunuainen normaali, oikeaa ei saatu esiin. Virtsarakko normaali. Eturauhanen symmetrinen ja normaalikokoinen. Kivekset tasarakenteiset ja normaalit.

Sydän: Vasemmassa eteiskammioläpässä pieni läppävuoto kammiosta eteiseen. Vasen eteinen normaalikokoinen suhteessa aortan tyveen. Vasen kammio normaalikokoinen ja supistuu hyvin. Keuhkovaltimon virtaus 2m/s ja aortam virtaus 2m/s eli normaalit. Ei muita poikkeavia virtauksia sydämmessä.

Virtsanäyte: Virtsan ph 6, ominaispaino 1.010 eli melko laimeaa. Proteiini-kreatiniini suhde normaali.

Verikoe: Elektrolyytit (Na/K/CI) normaalit. Pois suljettiin Addisonin tauti ja diabetes sekä hyperkalemia.

Verenpaine: Erittäin korkea (vakava hypertensio)

240/109, 134
257/117, 165
224/115, 153
233/118, 158

Päätelmä: Korkea verenpaine voi koiralla johtua munuaissairaudesta mutta korkea verenpaine voi aiheuttaa myös munuaisvaurion. Akulla ei ole kuitenkaan muita munuaissairauden oireita (ruokahaluttomuus, lisääntynyt juomisen tarve lisääntynyt virtsaamis tarve).

Uusinta käynti:

Verenpaine: Hieman laskenut mutta edelleen selvästi kohollaan

179/113, 136
179/114, 137
186/114, 139
192/103, 134

Silmätutkimus: Uhkausvaste ja pupillirefleksit normaalit. Verkkokalvolla ei kohonneen verenpaineen aiheuttamia muutoksia. Linssien etukalseleilla pieniä pigmenttipisteitä. Linssien takakortekseissä pieniä tiivistymäpisteitä.

Toimenpiteet: Aloitetaan Akulle verenpainetta alentava lääkitys (Fortekor 20mg). Verenpaineen mittaus viikon kuluttua ja mietitään tarvetta cushingintaudin poissulkemiseen. Lisäksi vaihdetaan ruoka Proboosterista takaisin RC:n ja tarkkaillaan munuaisarvojen kehitystä.

Ota tästä nyt sitten taas selvää :)


Verenpaine kontrollissa käyty 1.12, paineet hieman laskeneet mutta ei tarpeeksi. Ensiviikolla jatketaan taas tutkimuksia. Testataan Cushing ja koitetaan ultrata vielä tuo oikea lisämunuainen.





2 kommenttia:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

No jopas, en tiennytkään että koiratkin kärsii korkeasta verenpaineesta ja siihen on lääkityskin! Pitänee seuraavan kerran pyytää myös Heriltä verenpaineen mittausta... :)

Aku kirjoitti...

Tällä annostuksella 2-viikon satsi on 60 euroo, toivottavasti ei tarvi loppuikää syödä