keskiviikko 3. lokakuuta 2012

CANICROSS SM-VIESTI

29.- 30.9.-12 järjestettiin Suomen Valjakkourheiluliiton SM-kilpailut Ohkolassa (Mäntsälä).
Sunnuntain ohjelmassa oli mm Canicross viesti 3x2,4km johon olimme Akun kanssa ilmoittautuneet Tampereen Vetokoiraseuran joukkueessa.

Meidän osalta vuoden 2012 syyskuu tultaneen muistamaan nimellä "Sysimusta syyskuu" ! Miksi ?
Kaikkien muiden haavereiden ja epäonnistumisten kruunuksi sunnuntai aamuna huomasin että koira ontuu vasenta etujalkaa. Ensin ajattelin että se on nukkunut sen päällä ja jalka on puutunut, pieni hieronta/ravistelu ja aamu pissalle. Tuulikaapissa osuin grocsilla Akun tassuun ja poika parkaisee kivusta ? Pikainen tutkimus osoittaa että varpaidenvälikarvoissa on verta mutta mitään halkeamaa/reikää ei näy, varpaan tyvessä pieni nirhauma mutta ei selitä mielestäni vuotoa ???

Viestijoukkueessamme ei ollut varakoirakkoa joten ajattelin mennä kisapaikalle ja katsoa kestääkö jalka juoksemista, ruhje kun ei näyttänyt mitenkään vakavalta. Kisapaikalla karu totuus valkeni hyvin nopeasti.
Aku roikotti jalkaa ilmassa, ei varannut painoa sille ja varvas oli kosketus arka. Kisan alkuun oli kuitenkin vielä 3 tuntia aikaa ja kun kerran oli kisapaikalle tultu niin eihän sitä voinut joukkuetta pulaan jättää vaan kaivettiin viimeinen ässä hihasta (tai oikeastaan Samsung). Eli puhelin käteen ja pikainen soittokierros josko joku lainaisi koiraansa. Ja niinhän siinä kävi että Klaukkalasta (n.50km) löytyi yksi yllytyshullu Hoffinartun omistaja (Laura Anttolainen) joka lupasi kiikuttaa koiransa (Paula) pikakomennukselle Ohkolaan :)

Pikaisesti siinä koitettiin tehdä Paulan kanssa tuttavuutta tunti ennen starttia ja eikun viivalle. Viestin aloitus joka oli minun ja Paulan osuus tapahtui kymmenen koirakon yhteislähtönä. Kolme koirakkoa mahtui lähtöviivalle vierekkäin ja loput haki siitä sitten paikkansa toisesta ja kolmannesta rivistä. Otin Paulan kanssa lähtöpaikan toisesta rivistä ja ensimmäisissä mutkissa kiilasimme itsemme kolmanneksi, heti kärkikaksikon imuun muilta karkuun. Ekat 600m meni tosi hyvin sitten Paula alkoi epäröimään (vieraan miehen kanssa melko kaukana "äitistä"). Jättäydyttiin kärkikaksikosta, ajattelin että Paula saa uutta puhtia kun takaa tulee joku ohi. Näin ei valitettavasti käynyt vaan aikani "vedätettyä" Paulaa (n.300m) koira teki äkkipysähdyksen ja pyörähti irti vetovyöstä. Perskarvat vaan vilahti kun koira paineli takaisin lähtöaluetta kohti katsomaan minne se "äiti" oikein jäi. Diskaus oli selvä mutta juoksin kuitenkin loppumatkan maaliin asti (ilman koiraa) jotta joukkueen muut jäsenet pääsevät suorittamaan oman osuutensa. Kakkososuuden Tarja & Tofty (Hoffi) juoksivat hienosti ja saivat jopa yhden joukkueen kiinni :) Ankkuriosuudella Artulla ja Nerillä (Hol.paimenk.) ei ollut muuta tehtävissä kuin yrittää juosta mahdollisimman hyvä osuusaika ja sen he tekivät. Osuusajat ja tulokset löytyy täältä.

Kati käytti Akua maanantaina eläinlääkärissä, varvas oli niin kipeä että joutuivat käyttämään kuonokoppaa :)
Lääkäri oli todennut varpaan tulehtuneeksi mutta tulehduksen syy jäi epäselväksi. Tänään keskiviikkona käytän pojan uudelleen lääkärissä, toivottavasti syy selviää. Tässä oli tarkoitus alkaa oikein treenaan muttei
tuo nyt oikein hyvältä näytä, ensin takatassun repeämä ja nyt etutassun tulehdus = Sysimusta syyskuu !


Tässä vielä parannellaan asemia :)

TaVesin viestijoukku: Tarja&Tofty, Arttu&Neri, Miko&Paula

2 kommenttia:

Heini kirjoitti...

Onpas teillä ollutki harmia matkan varrella! Joko kisakausi päättyi tähän? Toivottavasti ensi kausi on parempi. :)

Laura kirjoitti...

Teillä oli kyllä huonoa tuuria ja Paula teki aika ikävät! Olisi pitänyt tuupata sulle Pertti hihnan päähän, se olisi varmaan juossutkin sun kanssa loppuun saakka.