lauantai 14. syyskuuta 2013

KOVAA YRITYSTÄ JA PUOLI ÄMPÄRIÄ PUOLUKKAA

LA 14.9.-13 JK3 koe Harjavallassa alkoi Akun osalta tottiksella. Harjavallan kentän ylipitkä aamukasteesta märkä nurmi oli taas niin hyvän hajunen että seuraamisen sijaan kuljettiin pääasiallisesti nenä maassa. Sen verran heräili vauhdinvaihdoista ja henkilöryhmässä annetusta ylimääräisestä käskystä että vaikka seuraaminen menikin puutteelliseksi niin muut liikesarjat suoritettiin suht oikein. Näin ollen tottiksen (76) jälkeen oltiin vielä vahvasti tulos vauhdissa.
Ohjaajakin sai tuomarilta erikoismaininnan (antaa koiralle hyvin tilaa eikä hermostu). Jokainen sitten itse päättäköön kuuluko tuo sarjaan positiivinenkehu ?

Esineruutu perään ja sieltä 2 esinettä hienosti käteen tuotuna. Kolmas esine jäi vasempaan etukulmaan noin 3m lähetys viivasta. Paljon siinä pyörittiin muttei vaan noussut :(

Viimeisenä vuorossa jälki. Jälki lähti aivan janan takarajalta ylärinteestä. Viisto vastatuuli toi jäljen hajun Akun nenään jo puolessa matkassa ja tästä aiheutui niin selkeä oikaisu yritys että tuomari käski takaisin janalle. Uusi lähetys ja nyt päästiin päätyyn asti ja jälkikin otettiin oikeaan suuntaan.
Eka keppi heti 50m lähdöstä jes! Sitten mentiin todella pitkään ilman keppiä ja ohjaaja oli aivan varma että nyt on ainakin kakkos keppi jääny nostamatta. Hetkenpäästä tuli lopullinen niitti. Edessä näkyi sininen muoviämpäri ja suunta oli suoraan kohti :( Aku paineli suoraan ämpärille ja kurkkas sisään, hei puolillaan puolukoita :) Hieman kauempana näkyi joukko ihmisiä laavulla joten palattiin takaisin ykköskepin löytöpaikkaan. Useammasta yrityksestä huolimatta ei saatu enää luotettavasti kiinni oikeasta jäljestä. Ja kun vielä kaiken lisäksi nämä nähdyt ihmiset ei selvästikkään olleet marjastajia vaan alkaneesta paukkeesta päätellen metsästäjiä katsoimme parhaaksi poistua paikalta :)

Jälkikaavion tarkastuksen jälkeen tuli todettua ettei kakkoskeppi ollut jäänyt välistä vaan jäljentekijä oli tehnyt melko "killeri" jäljen. Ykkös ja kakkos kepin väli oli kilometri ! 5 viimeistä keppiä olisi ollut viimeisellä 450 metrillä :)

Tälläista oli harrastaminen siis tällä kertaa, ei muuta kuin leuka pystyssä kohti uusia pettymyksiä !

1 kommentti:

Heini kirjoitti...

Kuulostaapa pikkusen haastavalta jäljeltä.

No parin viikon päästä uusintayritystä! :)