sunnuntai 20. lokakuuta 2013

JÄLKIKOE HÄMEENKOSKI 19.10.2013

 Ai ai ai ja rai rai rai ! Eipä olisi uskonut vielä pari viikkoa sitten että aurinko se paistaa vielä jonain päivänä tähänkin risukasaan :) Jos joskus on hieman tuntunut ettei aivan kaikki onnen "kummit" ja "jumalat" yms. "taivaan kappaleet" ole olleet puolellamme niin nyt täytyy perua kaikki pahat puheet ja todeta etten muista koska olisi "joulu" viimeksi osunut lokakuulle !
 
Sikamainen tuuri ei tässä tapauksessa tarkoita sitä että tulos olisi tullut jotenkin vahingossa, ei olemme treenanneet ja hakeneet kisakokemusta sekä tienneet hyvänpäivän sattuessa pystyvämme siihen. Tuuria tarvittiin ennenkaikkea siinä että ylipäätään päästiin vielä kisaamaan tämän vuoden puolella. Ne jotka ovat yrittäneet päästä kisaamaan JK3 kokeisiin tietävät kuinka vaikeaa on saada kisapaikka vieraan seuran kisoista joissa voittajaluokan paikat on yleensä rajoitettu 2:teen osallistujaan. Tällä kertaa meidän mukaan pääsy vaati kahden sakemannin verisen yhteenoton jonka seurauksena myös koirien omistajan molemmat kädet jouduttiin paketoimaan :(
Oli suuri ilo huomata miten omalla hyvällä suorituksella sai paikkansa luovuttaneen (ymmärrettävästi pettyneen) ihmisen silminnähden onnelliseksi. Tätä ei tapahdu ihan jokapäivä näissä hieman kateellisissa koirakarkeloissa.
 
No niin, lopetetaan tunteilu ja mennään asiaan :)
 
Päivä alkoi jäljeltä. Yön aikana oli pakastanut ja satanut aavistuksen lunta jota sitten satoi vielä aamun aikana hieman lisää lähinnä rakeiden merkeissä. Tällaisessa kelissä ei olla Akun kanssa ennen jäljestetty joten hieman jännitti miten koira toimii. Hyvin toimi, jopa paremmin kuin normaalisti. Keli oli ilmeisesti sen verran haastava että joutui ajamaan tositarkasti nenämaassa ilman minkäänlaista koheltamista. Sen verran oli kahdentunnin vanhenemisen aikana ehtinyt sadella että suurinosa jäljentekijän saappaan painumista oli peittynyt ja kaksi keppiäkin oli hieman "hautautunut" lumikuuraan. Hienosti Aku kuitenkin kepit nosteli ja yhtä kulman yliajoa lukuunottamatta teki erittäin tarkkaa työtä. Ohjaajan kantti meinasi lopussa pettää kun jäljen tekijä oli viimeiset kaksi keppiä tiputellut peräjälkeen aivan tienreunaan todella lähelle autoa :) Jäljeltä pisteet 170.
 
Seuraavana esineruutu. Aku sai ekasta esiineestä hajun jo lähetys linjalta mutta ohjaaja ei tähän kiinnittänyt tarpeeksi huomiota vaan lähetti koiran liikkeelle ruudun oikeasta laidasta. Aku oli kuitenkin saanut hajun vasemman takakulman esineestä ja suuntasi heti ristikulmaan. Toinen lähetys samasta kohtaa ja nyt Aku malttoi käydä tarkistamassa oikean takakulman, sieltä toinen esine. Sitten ohjaaja sortui hieman omaan näppäryyteensä ja kuvitteli että alussa tapahtunut reagointi olisi johtunut vasemmassa laidassa olleesta etuesineestä ja näin ollen vei koiran suoraan vasempaan laitaan. Pienestä tarkentelusta huolimatta etuvasemmalta ei esinettä löytynyt, koira kävi vielä uudestaan tarkistamassa myös takakulman jonka jälkeen ohjaaja lähetti vielä kerran hieman keskemmältä mutta tässä vaiheessa loppui aika joten viimeinen esine jäi nostamatta. Se olisi ollut keskellä takana. Ruudusta pisteitä 21.
 
Maastopisteet siis yhteensä 191/200 ja mahdollisuudet tuloksen tekemiseen mitä parhaat. Jäljellä enää se pirun tottis :) Totuudenhetki onko tehotreeni auttanut vai meneekö koira taas lukkoon ?!
 
Ei mennyt :) Uskokaa kai älkää ja naurakaa tai itkekää mutta päivän tuomari Marita Packalen arvioi Akun seuraamisen ERINOMAISEKSI !!! Videokuvaa kun ei ole niin vaikea sanoa oliko tuomarin rillit huurussa vai arvosteluasteikko jo hieman kohmeessa mutta hyvältähän toi kieltämättä tuntui.
 
Liikkeestä istumisessa tuli vääräasento (seiso) ja liikkeestä maahanmeno oli taas erittäin hidas mutta liikkeestä seisomisesta ja luoksetulosta tuli taas erinomainen. Noudoissa oli pientä sanomista (takatassu raapas hypyssä ja kapula mulju suussa) muttei mitään totaali jäätymistä. Eteenlähetyksessä lähti ok muttei edennyt tarpeeksi pitkälle, maahan meni heti käskystä. Paikallamakuu erinomainen.
Päivän tottispisteet 85p. Arvostelulaji on aina arvostelulaji mutta täytyy myös huomioida että nuo Akun pisteet oli kirkkaasti päivän parhaat ja ainoastaan 2 koiraa viidestä tottikseen selvinneestä sai tulokseen oikeuttavat yli 70 pistettä. Joten oli tuomarin rillit huurussa tai ei niin tuosta täytyy olla erittäin tyytyväinen ja vaikkei itse pysty tarkkaa analyysiä suorituksen tasosta antamaankaan niin yleisfiilis oli erittäin hyvä ja innokas :D
 
 
Ja tässä vielä hieman todistusaineistoa suurimmille epäilijöille. T: JK3 Karoonan Samooja :D
                                                                                                                                                                
 
 
4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

HYVÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!! Kylläpä teidän kausi sai vielä hienon päätöksen. Ihan mahtavaa!

Täällä pennut ovat lähteneet uusiin koteihin ja pikku hiljaa ajatuksia voi alkaa siirtää treenailuun.

Heini kirjoitti...

Kylläpä tuo teidän onnistuminen hivelee täälläkin!!

Vielä kerran onnea!

Susann kirjoitti...

Upeeta Aku ja Miko, onnea vielä kerran !! Kyllä kasvattaja on tyytyväinen kun on noin pätevä ohjaaja ja taitava koira :D

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Hurjasti onnea supersuorituksesta!! Näitä sitten lisää ensi vuonna :)