lauantai 13. syyskuuta 2014

HOPEE EI OO HÄPEE ...

... edes piirinmestaruuskisoissa ! Lauantaina 13.9.-14 suoritettiin Pohjois-Hämeen Kennelpiirin PK-mestaruuskoe joka oli samalla Tampereen Vetokoiraseuran 60v. juhlakoe.

Jäljelle oli alun perin ilmoittautunut 12 koirakkoa joista kaksi jäi pois jo ennen kisaa. Näin ollen ei tarvinnut suorittaa ilmoitettua 10:n koiran tottelevaisuus karsintaa vaan kaikilla koirakoilla oli mahdollisuus myös maastoon. Tottiksella kuitenkin aloitettiin ja meidät arpa heitti peliin kolmospariin numerolla 5. Ihan parhaimpaamme ei ylletty mutta pienistä ohjaajan ja koiran virheistä huolimatta päivän tuomarilta Kari Santikolta heltisi tulokseen oikeuttavat 73 pistettä. Yksi koirakko jäi alle tuon vaadittavan 70 pisteen ja jättivät leikin sikseen.
Esineruudusta nousi kaksi ensimmäistä esinettä nopeaan tahtiin mutta kolmannen kanssa saatiin tehdä ihan täysi työpäivä. Aku löysi viimeisen esineen juuri ennen kuin viiden minuutin aikaraja tuli täyteen. Tuomari tykkäsi Akun työskentelystä niin ettei piste menetyksiin ollut aihetta.

Viimeisenä vuorossa oli jälki. Arpa heitti meille jälkinumero ykkösen eli ei kun matkaan. Janalla Aku nappasi jäljen hyvissä ajoin jo ilmasta ja lähti melko voimakkaasti oikaisemaan tästä tuli ehkä yllättävänkin kova pistemenetys (6). Ensimmäinen keppi nousi tosi pitkän jäljestyksen jälkeen josta aiheutui ohjaajalle melkoista epävarmuutta, montako keppiä ohitettiin ??!!!

En tiedä jäikö eka mutta kun vihdoin erittäin raskaan maaston koettelemana nousi viimeinen kutos keppi niin taskussa oli viisi keppiä eli yksi puuttui. Mutta niin puuttui muiltakin kilpailijoilta ja toisilta jopa kaikki. Kaikki mitalistit nostivat viisi keppiä ja loppujenlopuksi tuo janan kuuden pisteen menetys kävi tosi kalliiksi. Tai olisihan sen kaksi pistettä jonka hävisimme voittajalle voinut tietysti sieltä tottiskentältäkin raapia :)
No, jokatapauksessa tulos piirinmestaruuskisoista. Ei voi olla kovin pettynyt. Yhteispisteet 248, eli kakkostulos. Vielä jäi parannettavaa !

2 kommenttia:

Susann kirjoitti...

Onnea piirinmestaruushopeasta, hienoa tehdä tulos ja sijoittua arvokisoissa ! Ja tuplaonnenpotkut ens viikon hoffimestiksiin lähettää ylpeä kasvattaja :D

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Sydämelliset onnittelut tätäkin kautta, ootte te melkoisia sankareita :)