maanantai 16. maaliskuuta 2015

VALJAKKOHIIHDON SM 2015 JÄMI

Valjakkohiihdoksi se sitten kuitenkin meni. Lunta ei ollut juuri nimeksikään ja päivä lämpötilat nousi reilusti plussalle. Ratamestari vietti aika monta unetonta yötä ja perjantai iltana tuli osalta kilpailijoista kuraa niskaan ihan huolella. Latukonemiehet pitivät kuitenkin lupauksensa ja taikoivat hiihtokuntoiset ladut lähes tyhjästä. Kaikille kilpailijoille tämä ei valitettavasti kuitenkaan riittänyt vaan osa katsoi ratojen olevan liian haastavia ja jättivät starttaamatta. Toiset tekivät päätöksensä oman pohdinnan seurauksena, toiset taas kaverin antaman väritetyn tiedon perusteella.

Valtaosa kuitenkin uskaltautui radalle ja mestaruudet saatiin ratkottua niin lauantain yksilömatkoilla kuin sunnuntain viesteissäkin.

Pelle aloitti valjakkohiihtouransa suoraan arvokisoista sarjassa naiset C 5km, hiihtäjänä Kaisa Lylynperä. Ja eihän toi nyt niin huono aloitus ollut ollenkaan :)
Parivaljakko nappasi komeasti SM-kultaa kisojen kovimmalla 5km matkan ajalla 9,23min.
Tampereen Vetokoiraseuran naiset näyttivät muille muutenkin kaapin paikan tässä luokassa ottamalla kolmoisvoiton lisäksi myös viidennen sijan. Hyvä tytöt, teidän kanssa on hyvä treenata !


Sunnuntain viestissä Pelle "joutui" hiihtämään minun kanssa miesten C-sarjassa. Joukkue kavereina M55 sarjalaiset Taisto Leppälä (Malinois, Ruutipussi Ilpo) ja Jorma Tuominen (Hovawart, Hayaklause Irokese). Kymen Vetokoiraseuralle ei pärjätty mutta hyvänä kakkosena maaliin ja hopeat kaulaan.


 Omasta ja päätuomarin (Tapio Toivola) mielestä radat olivat riittävän hyvässä kunnossa ja varsinkin radan alkuosa erittäin mielenkiintoinen. Harmi että pois jääntien tuloksena osa sarjoista menetti SM arvon kun hiihtäjä määrät jäi liian pieniksi.

Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi talvea, järjestäköön silloin joku muu paremmat kisat :)

2 kommenttia:

Blondi ja Tosiblondi kirjoitti...

Hienosti hoiditte viikonlopun kisat, hatunnosto!!

Ja valtavasti onnea noinkin hulppeasta kisauran avauksesta :D

Susann kirjoitti...

Myöhäiset onnittelut Pellen hienosta kisadebyytistä, aika komiaa :)